Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

XJAZZ Festival, İstanbul ve Ankara’da bu akşam başlıyor

Caz ile elektronik müziği bir araya getiren Berlin merkezli XJAZZ Festival, Kabak & Lin Records, peoplexpeople ve Goethe Institut işbirliğiyle bu akşam İstanbul ve Ankara’da başlıyor.

İstanbul’da Bu akşamdan başlayarak 4 gece boyunca 12 farklı mekanda sürdürülecek XJazz Festival’ine Babylon, kargART, Arkaoda, Peyote, Klein ve Nardis gibi kulüpler ev sahipliği yapıyor.

3

İlk olarak Almanya’nın başkenti berlin’de düzenlenmeye başlayan Festivalin İstanbul etabında Martin Kohlstedt, İstanbul x Berlin Ensemble, Rain Lab (İdil Meşe + Da Poet), Kraak & Smaak ve İpek İpekçioğlu gibi isimler sahne alacak.

XJazz Festival Ankara ise Pixel, 6:45 KK Ankara, Siyah Beyaz, June Pub, IF PERFORMANCE Hall, Voodoo Blues, Kite, Federal Coffee Company gibi kulüplerde perde açacak.

Ankara’da sahneye çıkacak grup ve sanatçılar ise şöyle:

Ishmael, Kraak & Smaak, The Drifter, Guillaume Perret, Onur Ertem, Lycian Trio (Ediz Hafızoğlu, Korhan Futacı, Çağlayan Yıldız), Ankara x Berlin Ensemble (Paul Kleber, Tim Sarhan, Hikmet Altunbaşlıer, Şinasi Celayıroğlu), Lahza (Cenk Erdoğan, Robert Mehmet İkiz), Song From a Breeze (Deniz Tasar, Şentürk Öztaş)

2

İstanbul ve Ankara’da bu akşam başlayacak festivalin Berlin ayağı ise 3-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Festival’e Türkiye’de Festival Destekçileri: Garanti Caz Yeşili, Goethe-Institut İstanbul, Hollanda Baskonsolosluğu Istanbul, Cangöz Müzik destek oluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.