Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Hayri Kırbaşoğlu: “Karaman’ın ‘referandumda evet demek farzdır’ sözleri son derece talihsiz”

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman dünkü yazısında “Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha “Evet” diyerek atmak, farz olanı tamamlayan ve ona yaklaştıran her fiil farzdır” görüşünü dile getirmişti.

Karaman’ın yazısı üzerine eleştiriler geldi. Hayrettin Karaman’ın Yeni Şafak’ta çıkan “Neyi oyluyoruz?” yazısı üzerine Prof. Hayri Kırbaşoğlu’ndan görüş aldık.

Kırbaşoğlu: “Çağdaş İslami hareketlerin tamamının çıkmazı, İslamı,hedeflerine ulaşmaları için politik bir araç olarak kullanmalarıdır. Emevilerden bu yana siyasi iktidarlar dini maalesef araç olarak kullanmaktadırlar. Gerek Karl Marx’ ın gerek Ali Şeriati’nin, Nurettin Topçu’nun analizlerinde sık sık vurgulanan bir husus. Mevcut iktidarda bunun dışında değildir. İnsanları kendi yanına çekebilmek için dini söylemleri politik araç olarak kullanmaktadırlar. Bu referandumda hiç bir sınır tanımadan götürmeye karar vermişlerdir. Üç kuruşluk dünya menfaatleri için dini bu kadar araçlaştırmaları dindarlıkla asla bağdaşmamaktadır. Hayrettin Karaman’ın son yazısın da referandumda evet vermek farzdır gibi son derece talihsiz bir beyanattır. Dini araçlaştırma çabaları kontrol dışına çıktığını göstermektedir” şeklinde konuştu.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/317483492″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.