Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cari açık Mart’ta beklentilere paralel geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, cari işlemler açığı, bir önceki yılın Mart ayına göre 666 milyon dolar azalarak 3.057 milyon dolar oldu.

Bunun sonucunda, oniki aylık cari işlemler açığı 33.023 milyon dolar oldu. Beklenti, cari açığın 3.20 milyar dolar olmasıydı. Ocak-Mart döneminde cari açık 8.3 milyar dolar olurken kaynağı belli olmayan para giriş/çıkışı olarak adlandırılan Net Hata Noksan kalemi Mart’ta 1 milyar 147 milyon eksi verdi. İlk 3 aylık dönemde ise 2 milyar 168 milyon dolar kaynağı belirsiz para çıkışı yaşandı.

Bugün ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sanayi Ciro Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, 2017 yılı Mart ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %0,6 ve imalat sanayi sektörü endeksi %1,2 arttı.

2017 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %31,5 ve imalat sanayi sektörü endeksi %26,2 arttı.

2017 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %7,7 ile dayanıklı tüketim malında gerçekleşti. Buna ek olarak, aynı dönemde mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde en yüksek artış %7,3 ile mobilya imalatında gerçekleşti. Bu artışı %6,5 ile diğer imalatlar ve %6,4 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatı takip etti. En fazla azalış ise %19,5 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.