Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, polis baskınıyla gözaltına alındı

KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla 74 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın evine özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi. 

Baskın esnasında evlerinden canlı yayın yapan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ise eve girmeye çalışan polislere tepki gösterdi.

Gülmen ve Özakça’nın adli kontrolleri nedeni ile imza atmak için sabah saatlerinde karakola gittiklerini belirten Esra Özakça, kapının ardından polislere “Gündüz ne zaman çağırdınız da gelmediler? Bu insanlar bugün adli kontrol imzalarını atmaya gittiler” diye seslendi.

Yaşanan baskına tepki gösteren Avukat Selçuk Kozağaçlı, kişisel Twitter hesabından “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gözaltı ve evleri için de arama kararı alıp gelmişler. Bu insanlar işlerini geri istiyor. 75 gündür açlık grevinde olan, her gün Yüksel Caddesi’nde açıklama yapan Nuriye ve Semih’in evini gece yarısı basmak ne demektir biliyoruz!” açıklamasında bulundu.

Kozağaçlı, “Semih ve Nuriye’nin selamları var herkese, yorgun ama iyiler. Oldukça hırpalanmışlar. Su ve Şeker yatırdık, ancak gözaltı süresinin uzaması halinde her ikisini de keseceklermiş, böyle bir haksızlığa boyun eğmeyeceğiz dediler” ifadesini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.