Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üretimde reform mu, yoksa zeytinliklerin imara açılması mı?

Hükümetin üretici ile ilişkileri düzeltmeyi, üreticiye yeni alanlar açmayı, teknolojik alanda destekleri arttırmayı hedef olarak koyduğu “Üretim Reformu Pakedi” kanun tasarısı bugün 15:30’da TBMM Sanayi Komisyonunda görüşülmeye başlanacak.

kahve-falında-zeytinlik

Asıl adı ‘’Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’’ olan tasarı esası itibariyle bir torba kanun.

Kanun tasarısı özetle üretici ile ilişkileri düzeltmeyi, üreticiye yeni alanlar açmayı, teknolojik alanda destekleri arttırmayı planlıyor. Bu teşviklerin şehir dışında kalan alanların daha çok rant sağlaması için organize sanayi bölgelerine şehir dışına çıktıklarında karşılarına çıkan zeytinlik, mera ve kıyıları koruyan kanunlara karşı da birtakım istisnalara sahip olmalarını sağlıyor. Üstelik zeytinlik tanımını da değiştiriyor.

Tüm bunların yanında, tasarı 76 maddeden oluşuyor. Tüketici ve İlkim Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Önder Algedik, bu tasarının bir torba yasa olduğunu, bu 76 maddenin 27 tanesinin kanun hükmünde kararnameyi belirleyen eklektik bir durum olduğunu söylüyor.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/325166311″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.