Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’in son bileti Yılmaz Vural’lı Göztepe’nin oldu

TFF 1. Lig’de Eskişehirspor ve Göztepe sezonu ilk iki sırada bitiren Sivasspor ve Malatyaspor’un ardından Spor Toto Süper Lig’e üçüncü takım olabilmek 4 Haziran Pazar günü Antalya’da kıran kırana mücadele ettiler. Mücadele saha içinde futbolcular arasında, tribünde ise taraftarlar arasındaydı. Sahaya atılan yabancı maddeler ve yakılan meşaleler yüzünden oyun sık sık durdu.

--2899831

Antalya Stadyumu’nda oynanan final mücadelesinde ilk gol 53. dakikada Eskişehirsporlu Chico Ofoedu’nun ayağından geldi. Geri düştükten sonra rakip kalede baskısını artıran Göztepe, aradığı golü 90+5’te Adis Jahovic’le buldu ve mücadeleyi uzatma devrelerine taşıdı.

30 dakikalık uzatma bölümünde iki takım da skoru değiştiremedi ve Süper Lig’e yükselecek son takımı belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonucunda rakibine 3-2 üstünlük kuran Göztepe, bu sezon Süper Lig’e yükselen son takım oldu.

göz2

Zaferin ardından hem Antalya’daki hem de İzmir’deki Göztepeli taraftarlar büyük sevinç yaşadılar. Sevince futbolcuların da katılmasıyla Antalya Stadyumu’ndaki coşku kontrol edilmesi güç bir hâle geldi. Eskişehirspor cephesinde ise büyük bir üzüntü yaşandı.

göz

Maçın içindeki bir başka mücadele Eskişehirspor’u çalıştıran Mustafa Denizli ile Göztepe’yi çalıştıran Yılmaz Vural arasındaydı. Uzun yıllar boyunca Spor Toto Süper Lig’de birçok takımda görev alan iki “Kurt Hoca” bu kez birbirlerine karşı Spor Toto Süper Lig’e çıkma mücadelesi verdiler ve kazanan Yılmaz Vural oldu.

image1

Göztepeli futbolcu Murat Akın ise son 9 sezonda 8. Kez TFF 1. Lig’den, Spor Toto Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren bir takımın kadrosunda yer alarak tekrarlanması zor bir seri elde etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.