Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Af Örgütü’nden Andrew Gardner: “Taner Kılıç’ın FETÖ ile bağı olamaz, serbest bırakılmalı”

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, dün İzmir’deki evinde gözaltına alındı. Kılıç’ın evinde ve ofisinde arama yapılırken, Af Örgütü Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner, “Taner Kılıç’ın neden gözaltına alındığını bilmiyoruz. FETÖ ile herhangi bir bağı olamaz” dedi.

Taner Kılıç 2002 yılından beri Af Örgütü Yönetim Kurulu’nda yer aldı ve 2014’ten beri örgütün başkanlığını yürütüyor. Dün sabah saatlerinde 22 avukatla birlikte FETÖ şüphesiyle gözaltına alınan Kılıç hakkında Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty de bir açıklama yaptı ve “Türkiye’de darbe girişimi sonrası uygulanan baskının bu kez de Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı’nı ağına alması, bu durumun ne kadar ileriye gittiğinin ve ne denli keyfi bir hale geldiğinin yeni bir kanıtı. Taner Kılıç, Türkiye yetkililerinin şu an çiğnemekte oldukları özgürlükleri savunmak konusunda uzun ve saygın bir geçmişe sahip.” dedi.

İzmir Yeşilyurt karakolunda gözaltında tutulan Kılıç ile ilgili Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner’ın görüşleri:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/326943014″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler