Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Valiler Kararnamesi: 40 ilin valisi değişti

Bakanlar Kurulu’nca hazırlanan Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 40 ilin valisi değişirken İçişleri bakan yardımcısı ile 19 ilin valisi merkeze çekildi. Ayrıca, 12 kaymakam vali olarak atandı. Ağrı Valisi Musa Işın, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Van Valisi İbrahim Taşyapan merkeze alınan 20 vali arasında yer aldı. Böylelikle merkeze alınan valilerden 9’unu büyükşehir kapsamındaki Aydın, Denizli, Eskişehir, Malatya, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Van valileri oluşturdu. Ayrıca, İçişleri Bakan Yardımcısı Sabahattin Öztürk, Merkez Valiliğine alınırken; İçişleri Bakan Yardımcısı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy atandı.

Değişikliklerin tamamı şu şekilde:

Ekran Resmi 2017-06-21 09.34.55

Ekran Resmi 2017-06-21 09.35.29

Ekran Resmi 2017-06-21 09.35.40

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.