Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’ye uçuşlarda elektronik yasağı kalktı

Türkiyeden ABD ye yapılan uçuşlarda getirilen laptop yasağı, bugün itibariyle kalktı.

ABD, Türkiye’den yapılan direkt uçuşlarda el bagajlarında cep telefonundan daha büyük  elektronik eşyaların taşınmasına getirdiği yasak bu gün itibariyle kaldırıldı. 

THY’nın saat 07:00, TK03 sefer sayılı New York uçağı yolcuları bu sabah  uçağa elektronik eşyalarıyla bindi.  New York John F. Kennedy Havalimanı’na seyahat eden yolcular , dış hatlar gidiş katında önce özel güvenlik bölümünden pasaport ve adres bilgilerini kayıt ettirerek, boarding için 228 nolu salona geçti. Burada özel güvenlik pasaport işlemlerini yaptıktan sonra  yolcuların elektronik cihazları ve kabin içine aldıkları eşyaları iz dedektöründen geçirilerek uçağa bindiler.

THY yasağın kalkışını Twitter’dan da duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Mart ayında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu sekiz ülkeden Amerika’ya yapılacak tüm doğrudan uçak seferlerinde, cep telefonundan büyük (laptop ya da tablet gibi) cihazların yolcular tarafından kabine alınmasını yasaklamıştı.

 Yasak kapsamında boyu 16, eni 9.3 cm’den büyük cihazlar kabine alınmıyordu.

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) ekiplerinin , Atatürk Havalimanı’nda ABD’ye direkt uçuşlarda uygulanan güvenlik uygulamalarını yerinde inceleyerek,  İstanbul için de yasağın kaldırılmasına karar verdi. ABD’ye uçuşlar da güvenlik önlemleri kapsamında kabin bagajları için tomografi cihazlarının da kullanılmasıyla Türkiye’den de uçuşlarda, elektronik eşya kısıtlaması son buldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.