Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş’ın yeni transferi Pepe’nin kariyeri: Başarılar, kavgalar ve cezalar

2007 yılından bu yana Real Madrid formasını giyen ve burada önemli başarılara imza atan Pepe, dün akşam saatlerinde Beşiktaş’la sözleşme imzaladı. Geride kalan sezonun tamamlanmasının ardından Real Madrid’den ayrılacağı açıklanan Pepe’nin peşinde Paris-Saint Germain, Inter ve Juventus gibi takımlar vardı. Sabah saatlerinde İstanbul’a gelen oyuncuyu Beşiktaş taraftarı coşkuyla karşıladı.

Pepe kimdir?

Asıl adı Kepler Laveran Lima Ferreira’dır. Babası bu ismi sevdiği bilim adamları Kepler ve Laveran’dan esinlenerek koymuştur. 26 Şubat 1983 tarihinde Brezilya’nın Maceio kentinde doğan oyuncu, futbola Sport Club Corinthians Alagoano altyapısında başladı. 1995-2001 yılları arasında bu takımda forma giydikten sonra Portekiz’in yolunu tutan Pepe, Maritimo’ya transfer oldu.

Pepe Maritimo formasıyla
Pepe Maritimo formasıyla

Maritimo’daki performansıyla Portekiz’in dev kulüplerinin dikkatini çekmeyi başarınca 2004’te Porto’ya transfer oldu. Porto’da kısa sürede savunmanın vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelen Pepe, 2007’ye kadar formasını giydiği Porto’da 64 maçta görev yaptı. Bu maçlarda 6 golle skora katkı sağladı.

Pepe'nin Porto günlerinden
Pepe’nin Porto günlerinden

Portekiz futbolunun bu önemli yeteneği artık dünya devlerinin hedefine girerken, onu transfer eden takım Real Madrid oldu. Madrid ekibi Pepe için Porto’ya 30 milyon euro ödedi. Porto böylece Maritimo’dan 2 milyon euroya aldığı savunmacıdan 28 milyon euro kâr elde etmiş oldu.

Kısa sürede Real Madrid’te de takımın en önemli isimlerden biri haline gelen Pepe, dönemin en iyi sol beki olarak kabul edilen Roberto Carlos’un Fenerbahçe’ye transfer olmasının ardından 3 numaralı formayı devraldı. Geride kalan sezonla birlikte Real Madrid kariyerini sonlandıran Portekizli yıldız bu forma altında 229 maçta görev yaparken, 13 kez rakip fileleri sarsarak takımına hücum katkısında bulundu.

2100429-44003790-2560-1440

 

Milli takım kariyeri

Brezilya asıllı oyuncu Portekiz’e transfer olmasının ardından bu ülke vatandaşlığına geçti ve milli takım tercihini de Portekiz’den yana kullandı. Portekiz Milli Takımı formasıyla 86 maça çıkan 34 yaşındaki futbolcu bu maçlarda 5 kez gol sevinci yaşadı. Ayrıca 2016’da Fransa’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyon olarak Portekiz Milli Takımı’nın önemli isimlerinden biri olmayı başardı.

_96807007_pepe-index

 

Vukuatları

Real Madrid kariyerinin son birkaç sezonunda maç içinde sakin bir görüntü çizip, çok az kart gören ve maç başı faul sayısını birin altına çeken Pepe, Mor Menekşeler’deki ilk sezonlarında saha içinde skandallara imza attı. Bunların içinde en bilineni 21 Nisan 2009 günü La Liga’nın 32. haftasındaki Real Madrid-Getafe maçında Getafeli Javier Casquero’yu tekmelemesi ve Juan Albin’e yumruk atmasıydı. Bu olay sonrasında İspanya Futbol Federasyonu Pepe’ye 10 maç ceza vermişti.

Portekizli futbolcu, maçtan 1 gün sonra Real Madrid’in antremanına katılmayıp günü evde geçirirken, İspanyol basınına yaptığı açıklamalarda, “Kariyerimde hiç böyle bir şey yaşamadım. Kendimi tanıyamadım. Ben, sert bir futbolcu değilim. Yaptıklarımı görünce futbol oynama isteğim kalmadı” biçiminde ifadeler kullanmıştı.

Pepe’nin saha içinde sık sık problem yaşadığı Messi’nin Twitter’da en çok takip edilen hayran sayfasından Beşiktaş’a transferiyle ilgili manidar bir tweet atıldı.

https://twitter.com/messi10stats/status/882343369556598784

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.