Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

G20’ye karşı Hamburg sokaklarında yüzlerce zombi

Aktivistler, bedenlerini kille kaplayarak G20 zirvesi öncesi protesto amacıyla Hamburg sokaklarını dolaştı. “1000 Gestalten” adlı gösteri grubunun düzenlediği eyleme göstericiler zombi olarak katıldı.

FOTO1

FOTO2

Hamburg şehrinde yürüyen aktivist grup, yürüyüşten sonra ortak bir meydanda toplanarak vücutlarını kaplayan gri kilden kurtuldular. Ortaya çıkan rengarenk görüntü ise insanların kabuklarından kurtulmalarını sembolize ediyordu:

 

Gösteri, insanların sorgulamaya başlayıp kabuklarından kurtulmalarını ve siyasi sürece katılımını teşvik etme amacıyla yapılmış. Gösteriyi organize eden Catalina Lopez, Reuters’a neden zombiye dönüştüklerini şu şekilde anlatıyor: “Bugünkü eylemimizin amacı insanlara siyasete katılmalarını sağlayacak motivasyonu geri vermek. Bir imge yaratmaya karar verdik çünkü imgelerin gücüne inanıyoruz. İnsanların kabuklarından kurtulmalarına yardımcı olmak, tekrar politik sürece dahil olmalarını teşvik etmek istiyoruz.”

FOTO3

FOTO4

FOTO5

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.