Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: “Avusturya, Ekonomi Bakanı Zeybekçi’nin ülkeye girişine izin vermedi”

Reuters Haber Ajansı, Avusturya’nın, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir toplantıda konuşma yapması planlanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ülkeye girişine izin vermediğini yazdı.
Konuyla ilgili olarak Avusturya basınına konuşan Avusturya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü de “Dışişleri Bakanımız Sebastian Kurz’un Türk ekonomi bakanının ülkeye girişine izin vermediğini doğrulayabilirim” dedi.

Hollanda hükümeti de Tuğrul Türkeş’in ziyaretini istememişti

Geçen hafta da, Hollanda hükümeti, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in, 11 Temmuz Salı günü, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Apeldoorn kentinde yapılacak toplantıya katılmasını “arzu etmediğini” açıklamıştı.
Hollanda Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “mevcut koşullarda iki ülke arasındaki mevcut ilişkiler açısından Türkeş ya da herhangi bir kabine üyesinin Hollanda’ya gelmesinin, arzu edilen bir durum olmadığı” belirtilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.