Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reis filminin yapımcısı Ali Avcı FETÖ’den gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatını konu alan Reis filminin yapımcısı ve 15 Temmuz’u anlatan Uyanış filminin yönetmeni Ali Avcı, FETÖ kapsamında gözaltına alındı. Bağcılar’daki evine düzenlenen operasyonda Avcı’nın yanında FETÖ firari sanığı da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ali Avcı’nın Bağcılar’daki evine operasyon düzenlendi. Evde Ali Avcı ile birlikte bulunan ve kendisini Hasan Aslan olarak tanıtan kişinin gerçek isminin Fetullah Karabiber olduğu, YTÜ soruşturmasında firari olarak aranan ve Bylock kullandığı tespit edilen FETÖ sanığı olduğu tespit edildi. Avcı ile Fetullah Karabiber evlerindeki aramadan sonra gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Ali Avcı, Mart ayında vizyona giren, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatını anlatan Reis filminin yapımcısıydı. Reis filmi tüm Türkiye’de 331 salonda gösterime girmesine rağmen 67 bin kişi tarafından izlenmiş, İMDB’de 1,9 puan alabilmişti. Film ayrıca yönetmen Hüdaverdi Yavuz’un film ekibinin parasının ödenmediği şeklindeki yorumlarıyla gündeme gelmişti.

Avcı 15 Temmuz Darbe Girişimini anlatan Uyanış adında bir filmin daha yapımcılığını üstlendi. Filmin yayınlanan fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sahneler sosyal medyada tepki çekmişti.

Uyanış filminin tartışılan fragmanı:

https://www.youtube.com/watch?v=i4xuCNiKhog

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.