Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

70 yaşındaki kadın kesilen ağacını omuzladı belediye binasına gitti

Isparta’da yaşayan 70 yaşındaki Melahat Peker geçen yıl mart ayında ’yeşillik olsun’ düşüncesiyle kaldırım üzerine 5 elma ve 1 dut fidanı dikmişti. Durumdan rahatsız olan komşuları, belediyeye şikayetçi oldu. Şikayet sonrası geçen hafta 5 ağacı kendisi kesen Melahat Peker, belediye zabıtasından dut ağacının kalmasını rica etti. Ancak geçen pazartesi günü evde olmadığı sırada gelen belediye görevlileri, dut ağacını da kesip götürdü. Bunu üzerine Melahat Peker kesilen ağıcı omuzuna alarak belediye binasına kadar gitti ve duruma tepki gösterdi.

8

Melahat Peker, “Ben bu fidana çocuk gibi baktım. Bir ağacı sığdıramadılar. Başkan ’haberim yok’ deyip işin içinden sıyrıldı. Ağzımın orucu ile Ramazan ayında kaç kez geldim, görüşemedim. ’Şurada yeşillik olsun gelen giden çoluk çocuk yesin’ diye dikmiştim. Kime ne zararı vardı? Belediye kendisi kaldırımlara ağaç dikmiyor mu? Ben ağaç dikerken çevre güzelleşsin bir gölgelik olsun istedim. Komşum kaldırıma beton yapılması için belediyeye müracaat etmiş, ağaçlar var ’kesilsin’ demiş. Bana 2 kez zabıta geldi. 5 ağacı kendi ellerimle kestim. ’Bari bu dut ağacı kalsın’ diye rica ettim. Başkanla da görüşmek istedim ama saatlerce odasının önünde bekledim gelmedi. Ne zaman geldilerse hemen kesmiş ağacı da almış götürmüşler. ’O ağaç buraya gelecek’ dedim kesilen ağacı getirttim. Belediye başkanına götürüp onun ayaklarının ucuna dikeceğim. Kim kestiyse bu ağaç kadar ömrü olmasın” diye konuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.