Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Guardian: “Cumhuriyet, Türkiye’de korkusuz gazeteciliğin sembolüdür”

İngiliz Guardian gazetesi bugünkü başyazılarından birini Cumhuriyet davasına ayırdı. Gazetecileri mesleklerinden dolayı yargılamanın kabul edilemeyeceğini yazan Guardian, medyanın kısıtlandığı bir yerde diğer hakların da kısıtlanabileceğini belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi’nin 1924 yılında kurulduğuna ve köklü bir gazete olduğuna değindikleri yazıda Cumhuriyet’in “çoğulculuğu, azınlık haklarını ve Kürtlerle barışı savunduğunu ve yolsuzlukların üzerine gittiği” belirtiliyor. Guardian, aynı zamanda gazetecilerin haber yazmak, fotoğraf paylaşmak, sosyal medya kullanmak ve hatta telefon görüşmesi yapmak suçlamalarıyla yargılanmalarının kabul edilemez olduğunun da altını çiziyor.

Guardian: “Cumhuriyet çalışanları cezalandırılmak yerine onurlandırılmalıdır”

Yazıda vurgulanan bir diğer nokta ise Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Musa Kart ve Ahmet Şık gibi isimlerin çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi’nin Türkiye’de “korkusuz gazeteciliğin sembolü” olduğu ve Cumhuriyet çalışanlarının cezalandırılmak yerine onurlandırılması gerektiği.

Geçen yılki darbe girişiminden sonra 160 gazetecinin tutuklandığını ve 150’den fazla medya kuruluşunun kapatıldığını yazan Guardian, Hamburga’daki G-20 Zirvesi’nde Erdoğan’ın “gazetecilerin cezalandırılması gerektiğini” söylediğini de belirtiyor.

“Guardian, Cumhuriyet’le dayanışma içindedir”

Avrupa’nın Erdoğan’a daha çok ses çıkarması ve gazetecilerin serbest bırakılmasının istediği başyazı şu cümle ile bitiyor: “Guardian, Cumhuriyet’le dayanışma içindedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.