Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 644. kez Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi

Cumartesi Anneleri bu hafta 1981 yılında gözaltında kaybedilen Süleyman Cihan için bir araya geldi.
Sessiz oturma eyleminde bu hafta Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız gözaltına alındığı için tepki gösterdi. Ayrıca Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır ve Hasan Ocak’ın ağabeyi Ali Ocak da Hanife Yıldız’ın 24 Temmuz’da gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bu hafta Cihan Ailesi adına Ahmet Cihan söz aldı ve “kardeşimin mezarına giderken için hep buruk oluyor” dedi.
Bu hafta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumundan endişe duyduklarını da belirten oturma eylemcileri, hükümete serbest bırakılmaları için seslendi. Öte yandan Cumhuriyet Davası’na da değinen kayıp yakınları, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’ya Cumartesi Anneleri’yle ilgili sorulan soruya tepki gösterdiler.
Oturanlar İstanbul’a yakın bölgede gözaltına alınarak kaybedilen Süleyman Cihan’ın kaybediliş hikayesini kamuoyuyla paylaşarak Cihan’ın akıbetini sordu. Cizre ve Yüksekova’da oturamayan kayıp yakınları için de oturan aileler, Tahir Elçi için de adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.