Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizm devi Türkiye’den çıkma kararı aldı

Doğu Avrupa’nın en büyük online turizm portalı Paravion, 2014’te Turkcell’den satın aldığı Bavul.com’u kapatma kararı aldı. Bugünden itibaren Paravion, Türkiye operasyonlarında yeniden yapılanma sürecine girecek.

Bugün Dünya gazetesinde yazdığı köşe yazısı ile Bavul.com’un kapanma haberini okuyucuları ile paylaşan Kerim Ülker, kapanma gerekçesini şirketin geçen yıldan bu yana zarar etmesi ve bu zararın milyon euroları bulması olarak belirtiyor. Rumen medyasında konuyla ilgili çıkan haberleri referans gösteren Ülker, Türkiye’de son dönemde politik ve güvenlik sorunlarının olduğunu; bu sebeplerden ötürü kâr elde edemediklerini açıkladıklarını yazdı.

2011’de Turkcell tarafından kurulan Bavul.com’un 2016 cirosu 23 milyon euroydu.

Ekran Resmi 2017-08-08 11.45.20
Üç yılda hedefler tutmayınca Türkiye’den çıkma kararı alındı

İspanyol GED Capital tarafından desteklenen Paravion CEO’su Juan Antonion Carrasco; satın alma ve hedeflerle ilgili olarak “Bavul.com ile iki yıl içinde Türkiye’deki online seyahat pazarının yüzde 5 ila 8’ini yönetiyor olacağız. Bavul.com ayrıca Türkiye’ye komşu diğer pazarlara da kısa süre içerisinde girmemize imkan tanıyacak ve Paravion markası Orta Avrupa, Doğu Avrupa ve Batı Avrupa’da online seyahat sektöründe liderliğe oynayacak” şeklinde konuşmuştu.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.