Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaz Dağları’nda dört ayrı noktada orman yangını

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Şahinderesi Kanyonu yakınlarında dört ayrı noktada birden orman yangını çıktı.
Altınoluk Mahallesi’nin yukarı kısımlarında bulunan Şahinderesi Kanyonu bölgesindeki yangına; iki yangın söndürme uçağı, dört helikopter, 24 arazöz ve iki dozer ile müdahale edilmeye başlandı. Kundaklama şüphesi bulunan yangını söndürmek için bölgedeki çalışmalar aralıksız sürüyor.
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, “Altınoluk Mahallesi’nin üst kısımlarında Kaz Dağları ormanlarının Şahindere Kanyonu mevkiinde dört ayrı noktada orman yangını çıktı. İhbarın ardından hemen harekete geçildi ve ilk müdahaleyi altı dakika içinde helikopterle yaptık. Bölgeye iki yangın söndürme uçağı, dört helikopter, 24 arazöz ve iki dozer sevk edildi. Çok büyük alanda etkili değil, ancak dört ayrı noktada olması ve rüzgar işi zorlaştırıyor. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor” dedi.
Kaz Dağları’nın Edremit sınırındaki Avcılar Köyü’nün üst kısmında yer alan bölgede de 30 Haziran da kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık bölgede dört ayrı noktada yangın çıkmıştı. O yangınların da sebebi kundaklamaydı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.