Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni FETÖ operasyonu: Çoğu gazeteci 35 kişi için gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonun ‘ByLock’ iddiasıyla yapıldığı belirtiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında ByLock kullandığı iddia edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Bugün sabah başlayan operasyonlarda listedeki 35 kişiden 9’u gözaltına alındı. Ayrıca, savcılığın şüpheliler hakkında ikamet adreslerinde arama kararı talep etmesi üzerine nöbetçi hakimlikçe, arama ve yakalama kararı da verildi.

Gözaltı listesinde yer alan isimlerden biri de Birgün gazetesi editörlerinden Burak Ekici. Gözaltına alınan Ekici Twitter hesabından “Beni içeri aldılar, il emniyetteyim” diye yazdı.

https://twitter.com/burakekc/status/895497594675359744

Gözaltına alınan diğer isimler de netleşmeye başladı. Buna göre, Muhsin Pilgir, Ömer Faruk Aydemir (İHA), Sait Gürkan Tuzlu, Cüneyt Seza Özkan (Samanyolu Haber), Yusuf Duran, Ahmet Feyzullah Özyurt, Ahmet Sağırlı (Türkiye Gazetesi yazarı), Mutlu Özay gözaltına alınan diğer isimlerden bazıları.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.