Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hukukçular Derneği: ‘Tek tip kıyafet uygulaması davaları özünden uzaklaştırıyor’

Hukukçular Derneği yaptığı basın açıklamasında, son zamanlarda gündemi meşgul eden tek tip kıyafet uygulamasını adil yargılanma hakkı ve masumiyet karinesi gibi ilkeleri ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirdi.

 

Açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi ülkeyi işgale açık bir hale getirmeye çalışan bir girişim olarak tanımlanırken, bunları yapanların yargılanmasında makul ve hukuk sınırlarının dışına çıkan yönelimlerden vazgeçilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada ayrıca; “adil yargılanma hakkı” ve “masumiyet karinesi” gibi ilkelerin ihlal edildiği iddiaları ile bu tarz usûli hataların ön plana çıkarılmak suretiyle, bir yandan darbenin ikinci planda kalması, öbür taraftan da devletimizin mahkûm ettirilmesi gibi olumsuz durumlara sebebiyet vereceği kanaatlerini taşımanın yanında bu durumun hukuk devleti ilkesini zedeleyeceğini düşünmekteyiz’’  cümleleriyle bu durumun, uluslararası bağlamda Türkiye’nin prestijine gölge düşürecek bir ortam yarattığı vurgulandı.

Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı da; davaların kendi süreçleri içerisinde gayet iyi bir seyir içinde olduğunu ama tek tip kıyafet uygulamasının geldiği takdirde davaların özünden çıkarılarak masumiyet karinesi ilkesine zarar vereceğini ve bu durumda yurtdışında bazı grupların eline Türkiye aleyhine bir propaganda malzemesi vereceğini söyledi.

cavittatli

Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı ile tek tip kıyafet uygulaması üzerine yaptığımız söyleşi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.