Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

LeBron James: “Nefret, Donald Trump’la tekrar moda oldu!”

NBA’in ünlü yıldızı LeBron James de Trump’a tepki gösterenler arasında. Trump’ın dün geceki basın toplantısında ırkçıların yanı sıra ırkçı karşıtlarının da suçlu olduğunu ifade etmesine tepki gösterenler arasında ünlü basketbolcu LeBron James de vardı. James, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Nefret, Amerika’da her zaman var oldu. Evet, bunu biliyoruz ama nefret, Donald Trump’la tekrar moda oldu! Heykellerin bizimle hiçbir ilgisi yok artık!” dedi.

LeBron James’in ABD’nin Los Angeles kentindeki evinin kapısına siyahları aşağılayan bir hakaretin grafiti olark yazılması sonrasında yaptığı basın toplantısında ABD’de yükselen ırkçılık hakkında açıklamalarda bulunmuştu. LeBron James şunları söylemişti:

“Ne kadar zengin olursan ol, ne kadar ünlü olursan ol, ne kadar çok kişi seni severse sevsin ABD’de siyah olmak zor. Görünen o ki; ırkçılık bu dünyada ve ABD’nin her zaman var olacak. ABD’de özellikle Afroamerikanlara yönelik nefret, her gün yaşanıyor. Bu, çoğu zaman örtbas edilse de, insanlar yüzlerini gizleyip yüzünüze gülse de, nefret her gün yaşanıyor. Afroamerikalılar olarak ABD’de kendimizi eşit hissetmemiz için toplum olarak kat etmemiz gereken çok mesafe var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.