Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbolun yaşlı dinamoları

Herkes onların oynadığı futboldan çok yaşlarını, futbola ne zaman veda edeceklerini konuşuyor. Fakat onlar en iyi yaptıkları işi yapmaya devam ediyorlar.

Dün akşam oynanan Şampiyonlar Ligi play-off mücadelesi 2. maçında Medipol Başakşehir, İspanyol ekibi Sevilla’nın konuğu oldu. Maçla ilgili konuşulacak çok ayrıntı var fakat bir isim sahadaki mücadelesi, iyi oyunu ve tecrübesiyle fark yaratan Emre Belözoğlu’ydu. Maçın 89. dakikasında kullandığı frikikte topu direkten dönen Emre takımını gruplara taşıyamasa da 37. yaş gününe sayılı günler kalan yıldız isim dünkü oyunuyla sosyal medyayı salladı.

Üst düzey futbol oynayan sporcuların, futbola göre ileri yaşlarına rağmen performanslarının üzerine koyuyor olmaları günümüz futbolunda istisna değil.

Aritz Aduriz

La Liga ekiplerinden Athletic Bilbao’lu 36 yaşındaki santrfor Aritz Aduriz, İspanya Milli Takımı’na 35’inden sonra girmeyi başaran isim bu sezonda Avrupa Ligi Elemeleri’nde gösterdiği performansla göz doldurdu.
Beşiktaş’ın üst üste şampiyon olduğu son 2 sezonda, taraftarın adına marşlar yazdığı 34 yaşındaki Kanadalı defansif orta saha Atiba Hutchinson kariyerinin en iyi dönemlerini yaşıyor.

Atiba Hutchinson

Süper Lig’de adı sürekli transfer haberlerine konu olan, tüm taraftarlar tarafından sevilen ve dünya futbolunda hala saygı duyulan isim Antalyaspor’un 36 yaşındaki Kamerunlu yıldızı Samuel Eto da Türkiye’ye geldiği günden beri sahada yüzde yüzüyle oynayan ve kulüp idaresinde aktif olarak görev yapan ismi kuşkusuz aktif futbol hayatı sonrasında da beğeniyle takip edilecek.

Michael Carrick

Premier League’de gençlere örnek olan bir çok isim var. Kendi jenarasyonun bayrak taşıyan ismi ise Manchester United’ın 36 yaşındaki ön liberosu Michael Carrick. İngiltere milli takımının da vazgeçilmez ismi olan Carrick, Kırmızı Şeytanlarla sayısız kupa kaldırdı ve hız kesecek gibi görünmüyor.
Manchester United’ın bir başka yaşlı kurdu ise  ile tekrardan sözlemesini uzatan, kendine has demeçleri ve egosuyla bir fenomen olan 35 yaşındaki Zlatan İbrahimovic. Kariyeri boyunca Avrupa devlerinde forma giyen İsveçli yıldız, istatistikleri tersine çevirerek 30‘undan sonra gol ortalamasını yükseltti. Görünen o ki gol atmaktan vazgeçmeye hiç niyeti yok.

Samuel Eto'o

İtalya Milli Takımı’nın ve Juventus’un kaptanı 39 yaşındaki Gianluigi Buffon’un kariyeri ise sayısız başarı ile dolu. Buffon Geçtiğimiz hafta Cagliari karşısındaki performansıyla yine övgüleri topladı.

Modern futbolda disiplin ve bilinçli çalışmanın oyuncuların kariyerler sürelerini uzattığı bir gerçek. Bu futbolcular ise yeni nesillere örnek olarak oyunun yeniden şekillenmesine her gün katkı sağlıyorlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler