Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zekai Aksakallı istifa etmiyor

GazeteDuvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in haberine göre, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksallı, 2’nci Kolordu Komutanlığı görevini devralmaya ikna oldu. Bugün görevini Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacu’ya devredecek olan Aksakallı, yarın 2’nci Kolordu Komutanlığı görevini devralacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksakallı ile ilgili soruya; ”askerlikte kırgınlık olmaz. Asker nerede görev verilirse görevini yapar” cevap vermişti.

Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan bir haberde ise Milli Savunma Bakanlığı’ndan emekliliğini isteyen yedi general ve amiralin ayrılma gerekçesinin ByLock olduğu iddia edildi. Haberde, ”altısı 15 Temmuz sonrası terfi alan paşaların yakın akrabalarında ByLock’a rastlandı” ifadesi yer aldı.

18 Ağustos itibariyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir tümgeneral, dört tuğgeneral, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan iki tuğamiral emekli edildi. Erzincan’da konuşlu 3. Ordu’nun Kurmay Başkanı Tümgeneral Kemal Başak, İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ömer Karaimamoğlu, Lojistik Genel Müdürlüğü Komutanı Tuğgeneral Adem Haydar, Şırnak Uludere’de konuşlu 48. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıdvan Yücel Yıldız, Tunceli 4. Komando Tugayı Komutanı Ömer Faruk Cantenar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Necmi Yıldırım ile Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç emekli edilen isimler oldu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada yedi general ve amiralin emeklilik taleplerini atama çalışmaları öncesinde verdikleri ve başvuruların 18 Ağustos tarihinde onaylandığı ifadesi yer aldı.

Bu yedi isim dışında, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve Yüksek Askeri Şura’da temdit alan Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu, şura sonrası emeklilik dilekçesi vermiş ve başvuruları kabul edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.