Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 650.kez Galatasaray Lisesi’nin önünde bir araya geldi

Cumartesi Anneleri bu hafta 1980 yılında gözaltında kaybedilen Hüseyin Morsümbül için bir araya geldi.  Ayrıca bu hafta Arjantin’de gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Santiago Maldonado için Arjantin hükümetine seslendiler. Bu hafta Hüseyin Morsümbül’ün annesi Fatma Morsümbül’ün vefat etmeden önce yazdığı mektup okundu. Daha sonra Hasan Ocak’ın abisi Ali Ocak ve Hüseyin Morsümbül’ün kardeşi Şahin Morsümbül söz aldı.

Oturanlar Hüseyin Morsümbül’ün gözaltında kaybediliş hikâyesini kamuoyuyla paylaşarak Morsümbül’ün akıbetini sordu. Cizre ve Yüksekova’da oturamayan kayıp yakınları için de oturan aileler, Tahir Elçi için de adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.