Irma kasırgasının ardından Maria kasırgası 72 bin kişinin yaşadığı Dominika adasını vurdu. Ada tarihinin en büyük yıkımlarından birini yaşarken, Dominika Başbakanı Roosevelt Sterrit, “Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik” dedi. Sterrit sosyal medya üzerinden yıkımla ilgili paylaşımlarına devam ederek, “yardıma ihtiyacımız var, dostlarım, her türden yardıma ihtiyacımız var” dedi. Dominika adasını saatte 260 kilometre hızla vurduktan sonra Maria kasırgasının kategorisi 5’inci seviyeden 4’üncü seviyeye düşürüldü. Uzmanlar kasırganın tekrar etkisini arttırarak Porto Riko ve Virgin adalarını vurabileceği konusunda uyarıda bulundular.
Geçtiğimiz günlerde Kuzey Amerika’yı vuran İrma kasırgası, en az 37 kişinin hayatını kaybetmesine ve 6 milyon insanın tahliye edilmesine neden olmuştu. Maria, Irma kasırgasınınkine benzer bir güzergah izliyor. Eylül ayında Kategori 5 seviyesindeki İrma Kasırgası birçok Karayip adasını yerle bir etmiş, milyarlarca dolarlık hasar bırakmıştı.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.