Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maria kasırgasının yerle bir ettiği Dominika adası “parayla satın alınabilecek her şeyini” kaybetti

Irma kasırgasının ardından Maria kasırgası 72 bin kişinin yaşadığı Dominika adasını vurdu. Ada tarihinin en büyük yıkımlarından birini yaşarken, Dominika Başbakanı Roosevelt Sterrit, “Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik” dedi. Sterrit sosyal medya üzerinden yıkımla ilgili paylaşımlarına devam ederek, “yardıma ihtiyacımız var, dostlarım, her türden yardıma ihtiyacımız var” dedi. Dominika adasını saatte 260 kilometre hızla vurduktan sonra Maria kasırgasının kategorisi 5’inci seviyeden 4’üncü seviyeye düşürüldü. Uzmanlar kasırganın tekrar  etkisini arttırarak Porto Riko ve Virgin adalarını vurabileceği konusunda uyarıda bulundular.

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Amerika’yı vuran İrma kasırgası, en az 37 kişinin hayatını kaybetmesine ve 6 milyon  insanın tahliye edilmesine neden olmuştu. Maria, Irma kasırgasınınkine benzer bir güzergah izliyor. Eylül ayında Kategori 5 seviyesindeki İrma Kasırgası birçok Karayip adasını yerle bir etmiş, milyarlarca dolarlık hasar bırakmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.