Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mersin’de, 5 yaşındaki Suriyeli Muhammed bıçaklanarak öldürüldü

Mersin’in Erdemli ilçesinde su satan 5 yaşındaki Suriyeli Muhammed Hacderviş defalarca bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Üç yıl önce Suriye’den Kızkalesi’ne geldiği belirlenen ailenin en küçük çocuğu olan Muhammed Hacderviş, su satmaktaydı. Pazartesi günü akşam saatlerinde eve dönmemesi üzerine, annesi Ranya Hacderviş ve diğer yakınları çocuğun bulunması için çevrede aramaya çıktı. Çocuğun kaybolduğu Kızkalesi Polis Merkezi’ne de bildirildi. Gece geç saatlere kadar süren aramada çocuk bulunamadı.

Ceset duşabakinde bulundu

Çarşamba sabah erken saatlerde Kızkalesi sahil kesiminde bir işyerinin çalışanı, duşakabini temizlemek istediği sırada, küçük çocuğun cansız bedenini buldu. Sahil kesiminde arama çalışmalarını sürdüren aile fertleri haberi alınca koşarak geldi. Çocuğunun cansız bedeni ile karşılaşan babaanne Emine Hacderviş, torununu kucağına alarak sahil kesimine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki nöbetçi polis noktasının önüne getirerek bıraktı. Burada sinir krizleri geçirerek gözyaşına boğulan aile fertlerini polisler güçlükle sakinleştirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, çok sayıda bıçak darbesi alan çocuğun öldüğünü belirledi.

Çok sayıda bıçak darbesiyle öldürülmüş.

 Olay yeri inceleme ekibi cinayetin meydana geldiği duşakabin içinde ve çevresinde delil araması yaptı. Olay yerine ulaşan nöbetçi Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından göğüs bölgesinde ve kalbinin üzerinde çok sayıda bıçak darbesi tespit edilen Muhammed Hacderviş’in cesedi, otopsi yapılmak üzere Erdemli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Dün, Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemi tamamlanan Muhammed’in cenazesi, Erdemli’nin Koyuncu Mahallesi’deki Çet Tepesi Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Muhammed’in toprağa verilmesi sırasında anne Ranya Hacderviş sinir krizi geçirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.