Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk-İş: “4 kişilik ailenin açlık sınırı 1523 TL”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş)  açlık ve yoksulluk  sınırı araştırmasına göre dört kişilik ailenin açlık sınırı 1.523 TL, yoksulluk sınırı ise 4.960 TL’ye yükseldi. Bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti ise en az 1.901 TL.

Ekran Resmi 2017-09-29 18.08.50

30 yıldan beri her ay açlık ve yoksulluk sınırı araştırması yapan Türk-İş’in verilerine göre Asgari ücret ile geçinmeye çalışan bir işçi ailesinin geliri, açlık sınırının altında kalıyor.

Sadece geçtiğimiz yıldan bu yana açlık sınırı 136 tl, yoksulluk sınırı ise 444 tl artış gösterdi.

Açlık sınırı dört kişilik bir ailenin asgari mutfak giderlerini sağlaması için gereken harcama miktarını gösteriyor. Açlık sınırı çalışanın, eşi ve 0-6,6-15 yaş gruplarından iki çocuğun Dünya Sağlık Örgütü(WHO)’nün belirlediği asgari kalori miktarına göre belirleniyor .

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.