Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Las Vegas’ta 58 kişinin ölümüne sebep olan saldırının faili 64 yaşındaki Stephen Paddock intihar etti

ABD’nin Las Vegas’da düzenlenen müzik festivalinde en az bir kişinin ateş açması sonucu 58 kişi hayatını kaybetti, 515 kişi yaralandı. Saldırının faili 64 yaşındaki Stephen Paddock’un intihar ettiği polis tarafından açıklandı. Paddock’a yardım ettiği sanılan partneri 62 yaşındaki Marilou Danley isimli kadın ise aranıyor. Bu olay Amerikan tarihinin en kanlı kitlesel saldırısı oldu.

Stephen-C-Paddock

Saldırının ardından bir hastane yetkilisi hastaneye kaldırılanların durumunun kritik olduğunu açıkladı. Sözcü, yaralıların hepsinde kurşun yarası olduğunu söyledi. Amerikan New York Times gazetesi, Las Vegas bulvarında başka en az bir olayın daha meydana geldiğini iddia etti.

Polis bir saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklarken operasyon devam ediyor. Saldırı yerel saatle 22.30’da meydana geldi. Saldırının Mandalay Bay Oteli’nin yakınlarında gerçekleştiği belirtildi.

Polis, operasyonu tehlikeye atacağı gerekçesiyle halka polis yetkililerinin görüntülerini canlı yayınlamamaları ve pozisyonlarını paylaşmamaları çağrısı yaptı. Las Vegas’taki Mccarran Uluslararası Havaalanı  uçuşları askıya aldığını açıkladı.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

IŞİD’in propaganda sitesi olan Amaq’ta yayınlanan bir açıklama ile IŞİD, Las Vegas’taki saldırıyı üstlendi. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin birkaç ay önce Müslüman olduğu belirtilen açıklamada, saldırganın “IŞİD’in bir askeri” olduğu, saldırınınsa “koalisyon ülkelerini hedef aldığı” ifade edildi.

 

1

3

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.