Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD’ci oğlunun izinde Müslüman olup üç kez Suriye’ye giden Fransız kadın 10 yıla mahkum oldu

Fransız medyasının “Cihatçı ana” adını taktığı 51 yaşındaki Christine Rivière, cihatçı oğlu Tyler Vilus’u görebilmek için 2013 ve 2014 yıllarında Suriye’ye üç kez gitti. Rivière, IŞİD militanı oğluna para yardımı yaptığı ve eş bulmasını sağladığı gerekçesiyle 10 yıl hapse mahkum edildi.
2 Temmuz 2014’te büyük oğlu Leroy’nın evinde gözaltına alınan Rivière, Suriye’ye yeni bir seyahat için hazırlık içindeydi. Oğlu Tyler, bu olaydan bir yıl sonra Türkiye’de tutuklanarak Fransa’ya yollandı. Yargılama süreci devam ediyor. Vilus’un, 130 kişinin hayatını kaybettiği 13 Kasım Paris saldırılarının planlayıcısı Abdulhamid Abaoud’la temasa geçtiği ileri sürülüyor.
Fransız mahkemesi anneyi, birçok genç kadının Suriye’ye gitmesine vesile olmakla ve cihatçı ideolojiye bağlılıkla suçladı. Christine Rivière Suriye’de çekilmiş, elinde silahlı fotoğrafları bulunuyor.
Rivière, sorumluluğu altında olan oğluna yardım etmek istediğini söyleyerek kendini savundu. Oğluyla aynı hapishanede yer alma talebiyle açlık grevi yapan annenin cezaevindeki diğer kadın tutukluları Müslüman yapmak için çalıştığı söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.