Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2017 Nobel Ekonomi Ödülü’nü, ABD’li akademisyen Richard Thaler kazandı

Nobel Ödül Komitesi eski Hindistan Merkez Bankası Başkanı olan ABD’li Akademisyen Richard Thaler’in “davranışsal ekonomiye” katkıları nedeniyle 2017 Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görüldüğünü açıkladı

Richard Thaler halen Şikago Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor. Zihinsel muhasebe konusunda yaptigi calismalar ile hem tuketici arastirmalari hem de davranışsal finans konularina katkilar saglayan 1945 dogumlu ekonomi ve davranissal bilimler profesoru Richard Thaler, insanların finansal kararlarını kolaylaştırabilmek için zihinsel muhasebe teorisini geliştirmesiyle tanınıyor. Kazandığı ödülle ne yapacağı sorulan Profesör Thaler ” Yapabildiğimce irrasyonel olarak harcayacağım.” cevabını verdi.

Richard Thaler Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görülmesini sağlayan çalışmalarını son olarak “Nudge” isimli kitabında derlemişti:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.