Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de kaçırılan 15 yaşındaki kızın kurtulmasına yardım eden adam, ödülünü kıza verdi

65 yaşındaki Earl Melchert, kendisini kaçıranların elinden kaçan 15 yaşındaki Jasmine Block’a yardım etti. 7 bin dolar ödül verilen Melchert, kızın ailesinin bu paraya ondan daha fazla ihtiyacı olduğunu söyleyerek parayı onlara verdi.

ABD’nin Minnesota eyaletinde yaşayan Earl Melchert, 5 Eylül günü, normalde iş yerinde olması gereken bir saatte evdeyken camdan dışarı baktığında hareket eden bir şey gördü. “İlk anda onu bir geyik sandım” diyen 65 yaşındaki Melchert, hemen sonrasında bahçesindekinin 15 yaşındaki Jasmine Block olduğunu anladı. Jasmine Block 8 Ağustos’ta, Melchert’in evinin yaklaşık 50 km yakınında bulunan Minnesota’nın Alexandria kentindeki evinde ortadan kaybolmuştu. Melchert, Block’la ilgili haberlerin ulusal düzeyde duyulduğunu, Block’un posterlerdeki yüzünü gittiği her yerde gördüğünü, bu sayede onu görür görmez tanıdığını söylüyor.

22195607_2025828614313260_4735541308494718107_n

15 yaşındaki Jasmine, onu kaçıran adamlar tarafından birkaç gündür tutulduğu metruk evden kaçmıştı. Çevredeki evlerin kapılarını çalıp cevap alamayan Jasmine, yakındaki gölü yüzerek geçti ve Melchert’in evine ulaştı.

Jasmine Block’un kurtulması sonrası, Alexandria polisi tarafından yapılan basın toplantısında olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Jasmine evde yalnızken, 32 yaşındaki Thomas Barker gelip, ailevi bir durum olduğunu söyleyerek Jasmine’den yardım istemişti. Barker Jasmine’in ailesinin bir ahbabıydı, dolayısıyla Jasmine Barker’ın arabasına binmeyi kabul etmişti.

Thomas Barker, Jasmine’i evine götürüp orada alıkoydu. Jasmine, 29 gün boyunca Barker’la birlikte iki kişinin daha -31 yaşındaki Joshua Holby ve 20 yaşındaki Steven Powers- cinsel ve fiziksel saldırısına maruz kaldı. Jasmine’i silahla tehdit eden saldırganlar, birden fazla kez yer değiştirdi. En son Melchert’in evinin yakınına geldiklerinde, ilk kez yiyecek almak için üçü birden dışarı çıkıp Jasmine’i evde yalnız bıraktı ve Jasmine kaçmayı başardı.

Jasmine tüm yaşadıklarına rağmen, kaçışının hemen sonrasında polise yardım edebilecek durumdaydı. Polisler Melchert’in evine geldikten hemen sonra, Jasmine yoldan geçen bir arabayı tanıdı. Araba, onu kaçıranlardan Steven Powers’a aitti. Powers’ın yakalanması sonrası, diğer iki saldırgan da çok kısa sürede bulundu.

Saldırganların elinden kaçmayı başaran, yüzerek gölü geçen ve saldırganları anında yakalatan 15 yaşındaki Jasmine için, basın toplantısında konuşan polis şefi “çok güçlü bir genç kadın”, Jasmine’e yardım eden ev sahibi Melchert ise “gerçek kahraman” dedi. Fakat Melchert’in kahramanlığı da konuşulmaya değer.

Jasmine’in bulunmasını sağlayacak bir bilgi verecek kişiye vaat edilen 7 bin dolarlık ödül, Melchert’e verildi. Ödülün 2 bin doları Jasmine’in ailesinden, 5 bin doları ise ismi açıklanmayan bir bağışçıdandı. Melchert, ona verilen çeki ne yapacağını çok iyi bildiğini söyleyerek parayı Jasmine’e verdi.

Ailenin paraya kendisinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünen ve geçen hafta emekli olan Melchert, şu söylediklerine bakılırsa çok mutlu: “Ne emeklilik hediyesi ama, bir parayı gerçekten ihtiyacı olan insanlara vermek!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.