Gözaltında kaybedilen yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri, 654. haftada Kerevan İrmez için bir araya geldi.
Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve faillerin yargılanması talebiyle İstanbul-Beyoğlu’nda 1995’ten bu yana eylem yapan Cumartesi Anneleri, Kerevan İrmez’in hikâyesini anlattı.
Cumartesi Anneleri 654. haftada Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır söz aldı ve kardeşinin ölüm yıldönümünü kamuoyuna hatırlattı.
Daha sonrasında Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun söz aldı ve “ben artık kayıp yakını değilim, insan hakları savunucusuyum” dedi.
Basın açıklamasını Hüseyin Taşkaya’nın kızı Serpil Taşkaya okuyarak Kerevan İrmez’in gözaltında kaybediliş hikâyesini kamuoyuyla paylaşarak İrmez’in akıbetini sordu.
Cizre ve Yüksekova’da oturamayan kayıp yakınları için de oturan aileler, Tahir Elçi için de adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardı.








