Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atilla Taş ve Murat Aksoy için tahliye kararı

‘FETÖ’nün medya yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla 29 sanığın yargılandığı davada Murat Aksoy, Atilla Taş ve Davut Aydın için tahliye kararı verildi. Davanın 4. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Atilla Taş ifadesinde “Atilla Taş ne yapmış? Bir tweet atmış, bir gazetede yazmış. O gazetede yazmak suçmuş. Bu gazetede yazan bir tek ben miyim? Bu gazetenin Ankara Temsilcisi savcılıktan elini kolunu sallayarak giderken, diğer yazarlara soruşturma dahi açılmazken, kimisi kaçmışken, günah keçisi bir ben miyim? Amcası olan, dayısı olan, ByLock’u olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?” dedi.

Murat Aksoy ise “Hayatım boyunca elime silah almadım. Hiçbir örgüt toplantısına katılmadım. Seküler bir aileden geliyorum. Yazdığım 1000’in üzerindeki yazıya açılmış tek bir dava yok. 14.5 aydır tutukluyum. Benim tek silahım kalemim, klavyem. Bir de tutamadığım dilim. Sadece beş yazı seçilmiş yazılarımdan” diye konuştu.

Davada ayrıca Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Davut Aydın, Emre Soylu gibi isimler de ifade verdi.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.