Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Holywood’da taciz ifşası sırası erkeklerde

Hollywood yıldızları Amerikan sinema sektöründe yaygın olan taciz ve tecavüz kültürünü ifşa etmeyi sürdürüyor. Düne kadar, güç ve mevkilerini cinsel istismar aracına dönüştürmüş erkekleri kadınlar anlatıyordu; dün ise ilk kez bir erkek oyuncu, ABC televizyonunda gösterimi süren “Skandal” adlı dizide Amerikan Başkanı’nı canlandıran Tony Goldwyn de benzer bir muameleye maruz kaldığını açıkladı.  57 yaşındaki Goldwyn, yıllar önce oyunculuk okulunun son yılında yaşadığı bu deneyimi, genç oyuncu Lupita Nyong’o’nun Harvey Weinstein’ın kendisini nasıl taciz ettiğine dair The New York Times’da yazdığı makaleyi okuduktan sonra karar verdiğini söyledi.

2014 yılında “12 Yıllık Esaret” adlı filmde canlandırdığı karakterle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen Kenya asıllı Meksikalı aktrist Lupita Nyong’o, Weinstein’in ısrarlı tacizlerini ve eğer “yatağından geçmezse” kariyerini mahvedeceğine dair tehditlerini detaylı olarak aktarmıştı.

tumblr_mzfwocIxj01rw6xlno3_1280

Tony Goldwyn, makaleyi okuduktan sonra “dehşete kapılıp çok etkilendiğini” ve kendini başına gelenleri anlatmak zorunda hissettiğini söylüyor: “Genç bir delikanlıyken, tam olarak Lupita’nın yaşındayken maruz kaldım. Beni cinsel olarak taciz eden kişi bir erkekti ve Lupita’nın yaşadığı kadar kötü olmasa da aynı durumdu. Benim hatam olduğunu, yanlış anladığımı sanmıştım. Sonra farkına vardım. Üstesinden gelmem birkaç yılımı aldı. Bu kadınların, hemen her sektörde, erk sahibi erkeklerleyken sürekli maruz kaldıkları bir şey.”

Goldwyn Nyong’o’nun makalesi yayınlandıktan sonra, ona destek çıkan bir twit de atmış, “Kadınların onlara arka çıkan erkek kardeşleri olduğunu bilmeye ihtiyacı var. Gerçek erkekler ‘öyle değildir,” diye yazmıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.