Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bloomberg: Alman hükümetinden finans kurumlarına Türkiye’ye sağlanan fonları kesin baskısı

Bloomberg’un Alman yetkililere dayandırdığı haberine göre, Alman hükümeti uluslararası kalkınma kurumlarına Türkiye’ye sağladıkları fonları kesmeleri yönünde baskı yapıyor. Yine aynı haberde, söz konusu kurumların bu adımları henüz atmadıkları ama finansman sağlama süreçlerini zorlaştırdıkları bilgisine yer veriliyor.

Almanya’nın bu hamlesinin nedeni olarak da Almanya ile Türkiye arasında artan siyasi gerginlik gösteriliyor. Ayrıca, bazı özel Alman bankların da buna benzer bir uygulamaya gidebileceği Bloomberg’un haberinde yer alıyor.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, Almanya’nın girişimleri sonucunda Avrupa Kalkınma Bankası’nın Türkiye projelerini askıya aldığını ve KfW’nin Türkiye’nin fonlama süreçlerinin zorlaştığını belirtiyor.

Bu haberin ardından Türk lirası, dolar ve euro karşısında hızla değer kaybetti. Dolar/TL 3,80’nin, Euro/TL ise 4,49’un üzerine çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.