Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupalı aydınlardan Kavala’ya destek için Erdoğan’a açık mektup

Politik Topluluklar Analizi Avrupa Ağı Başkanı ve Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi’nde (CNRS) kıdemli araştırma direktörü olan Jean-François Bayart öncülüğünde 35 akademisyen, yazar ve araştırmacı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık bir mektup yazarak Osman Kavala’nın en kısa sürede serbest bırakılmasını istedi.

Mektupta, Osman Kavala’nın gözaltına alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama karşısında şaşkınlık yaşadıklarını söyleyen imzacılar, Kavala’ya yöneltilen suçlamaların manipülasyon ürünü olduğunu belirtirken “Osman Kavala, bir kültür ve barış adamıdır” dedi. Bayart’ın kaleme aldığı mektubun bir kısmı şöyle:

“Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı,

Bizler Avrupalı aydınlar topluluğunun üyeleri olarak Türk meslektaşlarımızı çok iyi anlıyoruz. Zira ülkenizin kültürel ve siyasi olarak kıtamızdan koptuğu konusunda hemfikiriz. Osman Kavala’nın tutuklanmasını ve bu tutuklanma hakkında yaptığınız açıklamayı büyük bir şaşkınlık ve üzüntü ile karşıladık.

Sayın Cumhurbaşkanı, siz Müslümansınız. Bu mektubun bazı imzacıları da Müslüman, veya başka inançlara sahipler. Ama, farklılıklarımızın ötesinde, hepimiz adaletin uygulanmasına inanıyoruz. Ama 18 Ekim’de yaşanan, büyük bir adaletsizlikti. Sizden Osman Kavala vakasını, yapılan polis hatasının bir yargı hatasına dönmesine engel olmak için gözden geçirmenizi istiyoruz. Sizden, Kavala’nın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Söz konusu mektubun imzacıları şöyle:

Fariba Adelkhah (Paris), Richard Banégas (Paris), Roberto Beneduce (Turin),  Filip de Boeck (Louvain),  Irene Bono (Turin), Florence Brisset-Foucault (Paris), Armando Cutolo (Sienne),  Andreas Eckert (Berlin),  Peter Geschiere (Amsterdam),  Miroc Goepfert (Constance),, Thornike Gordadze (Paris), Gabriella Gribaudi (Naples),  Sten Hagberg (Upsalla), Béatrice Hibou (Paris),, Alessandro Jedlowski (Liège), Antoine Kernen (Lausanne),  Michal Kozlowski (Varsovie),  Denis Lacorne (Paris),  Giovanni Levi (Venise),  John Lonsdale (Cambridge),  Roland Marchal (Paris), Alfio Mastropaolo (Turin),  Françoise Mengin (Paris), Eric Morier-Genoud (Belfast),  Didier Péclard (Genève),  Isabel Raposo (Lisbonne),  Jean-Louis Rocca (Paris),  Boris Samuel (Rabat & Paris), Ramon Sarro (Oxford),  Klaus Schlichte (Brême), Ricardo Soares de Oliveira (Oxford),, Simona Taliani (Turin),  Bruno Théret (Paris), Mohamed Tozy (Casablanca & Aix).

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.