Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “AKM yıkılacak yerine opera binası yapılacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yerine daha büyük ve modern bir mimari ile opera binası inşa edileceğini, 6 Kasım Pazartesi günü de lansmanının yapılacağını söyledi.

Turizm Şurası’nda konuşan Erdoğan, “İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok çok farklı, çok çok modern bir mimariyle, inşallah Pazartesi günü İstanbul’da lansmanını yapacağım ve bu lansmanını yapmak suretiyle de 2019’un sonuna kadar orada biz bir opera binasını İstanbulumuza kazandırmış olacağız. İnşallah 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz” dedi. Erdoğan sözlerine “Bugün burada bir müjde vermek istiyorum” diye başladı.

Erdoğan Haziran 2017’de Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ni yapan mimarların, AKM projesini de çizdiğini aktarmış ve “Proje şu anda bitti. Yan ve arka taraftaki boşlukları da oraya dahil etmek suretiyle yıkıp çok ama çok güzel bir eseri İstanbulumuza kazandıracağız” demişti.

Mimarlar Odası ise AKM’nin yıkılma projesine dair bir açıklama yapmış, 1. grup tescilli kültür varlığı olan AKM’nin hukuken yıkılamaz olduğunu açıklamıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.