Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukat Kutbettin Kaya İstanbul Yeşilköy’de lokantada yemek yerken silahlı saldırı sonucu öldürüldü

Avukat Kutbettin Kaya Yeşilköy’de bir lokantada silahla vurularak öldürüldü. Kaya, Ergenekon davasında yargıtayı etkilemeye çalıştığı iddiasıyla savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla gözaltına alınıp tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Kaya’nın vekalet üstlendiği bir davayla ilgili “Öldürülme riskim var” dediği iddia edildi.

Olayda 2 kişi de hafif şekilde yaralanırken, saldırganın Kaya’ya 5 el ateş ettiği öğrenildi. Emniyet ekipleri saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri ise balık restoranında ve bölgede bulunan kameraları incelemeye aldı. Cenaze Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Cinayetin perde arkası

Av. Kutbettin Kaya, Sanık Orhan Ünğan’nın yargılandığı Büyükçekmece’deki Devrim Öztunç ile Arzu Sharifi Zindashti’nin çapraz ateşe tutularak öldürülmelerine ilişkin Bakırköy 12. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada vekalet üstlenmişti. Kaya’nın bu mahkemeyle ilgili “Ben bir sonraki oturumda bulunamayabilirim, zira benim öldürülme riskim vardır veya ben nefsi müdafaa kapsamında birilerini öldürmek zorunda kalabilirim. O nedenle duruşmaya gelemeyebilirim” dediği iddia edildi.

Bakırköy’de 2014 yılında gerçekleşen cinayet şu şekilde gelişti: Arzu Şerifi Zindaşti ve Devrim Öztunç, bir cipin içinde uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Öldürülen genç kadın, uyuşturucudan sabıkası olan İranlı işadamı Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı, cipi kullanan Devrim Öztunç da yeğeniydi. Bu saldırıdan 2 ay sonra Küçükçekmece’de Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar adlı kişiler öldürüldü. İddianameye göre bu kişiler, ilk cinayetin tetikçileriydi. Naci Şerifi Zindaşti Ergenekon davasında gizli tanıktı ve cinayetten sonra “Hedef bendim” açıklamasını yapmıştı.

Olay sonrası ‘Hayalet’ lakaplı Orhan Ünğan’ın Naci Şerifi Zindaşti’yi öldürtmek için Hacı Osman Sezen ile Turgay Akar’a 3 milyon Euro ödediği ortaya çıkmıştı.  Ünğan hala Büyükçekmece’deki cinayet için süren davada tutuklu olarak bulunuyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.