Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de yaşayan Suriyeli sinemacı “48 saat içinde Ortadoğu’nun en ünlü kişileri olacağız” dedi ve kendini yaralayıp suikast süsü verdi

11 Ekim’de İngiliz the Guardian gazetesi, BBC Dünya Servisi, TRT World ve Middle East Eye gibi yayın organları Muhammed Beyazıt adlı bir Suriyeli yönetmenin İstanbul’da Esad rejiminin ajanları tarafından düzenlenen suikastten yaralı kurtulduğunu duyurdu.

Amerika’da sinema okumuş olan Beyazit, Suriye rejimin hapishanelerdeki mahkumlara uyguladığı işkenceyi anlatan bir film çekmek istiyordu ve “Tünel” isimli bu filme maddi destek bulmak için İstanbul’a gelmiş hatta eşiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la fotoğraf çektirme şansı bile bulmuştu

Bayazid3

Bu dört medya organının haberlerine bakılırsa, kimisini Beyazıt’ın karısı, kimisini arkadaşları aramış, yönetmenin aldığı bıçak darbeleri sonucu yoğun bakımda olduğunu duyurmuştu. Muhtemelen Türkiye’de daha önce de rejim muhalifleri saldırya uğrayıp öldürüldüğünden kaynaklarının verdiği bilgiyi muhtemelen doğrulamaya gerek duymayan yayın kuruluşları haberi takipçilerine duyurdular.

Fakat geçen gün arkadaşlarından biri Beyazıt’ın bu suikat girişimini dikkat çekmek için kendi kendine düzenlediğini ortaya koyan bir videoyu sosyal medyada paylaştı ve bu paylaşım da Suriye savaşını yakından izleyen gazetecilerin gözünden kaçmadı:

 

 

 

 

Videoda Muhammed Beyazıt’ın omuzunda küçük bir sıyrık oluşturacak şekilde kendi kendini yaraladığı, telefonda konuştuğu arkadaşına “48 saat içinde Ortadoğu’nun en ünlü kişileri olacağız,” dediği görülüyor.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.