Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Serpil Kemalbay: Bunların vatan sevgilerinin Malta sevgisi olduğu görülüyor

HDP Eşgenel Başkanı Serpil Kemalbay, TBMM Grup konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarının “Paradise Papers” belgelerinde ortaya çıkan Malta şirketlerini eleştirdi.

Kemalbay konuşmasında şunları söyledi:

“Biliyorsunuz ‘Paradise Papers’ belgeleri yayınlandı. Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş ‘Bunların bayrak siyasetinin arkasında pis işleri var’ demişti. Bugün yaşananlar tam da bu sözü doğrular niteliktedir. Vatan sevgilerinin aslında Malta sevgisi olduğunu, bayrak sevgilerinin ise gemilerine astıkları Malta bayrağı sevgisi olduğu görülüyor. Sevgili Ahmed Arif’in şiirinde dediği gibi ‘Bunlar engerekler ve çıyanlardır, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.