Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çocuk yıldız tartışması, Millie Bobby Brown ile yeniden gündemde

Netflix’in çok beğenilen dizisi Stranger Things’de Eleven karakterini canlandıran Millie Bobby Brown, 13 yaşında yıldız oldu. Birçok çocuk yıldızın dergi kapağı olması, moda çekimlerine katılması ve bu fotoğraflarda kullanılan efektler nedeniyle yaşından büyük göstermesi alışık olduğumuz bir durum. Ancak Millie Bobby Brown’ın Stranger Things’in ikinci sezonunun galasındaki fotoğrafları, çocuk yıldızlara ilişkin tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Fransız moda dergisi L’Officiel’in bu ayki kapak konusu olan Brown’ın 13 yaşında bir moda ikonu gibi sunulması eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

officiel

Stranger Things’in sezon prömiyerinde, Brown’ın yaşından çok büyük gösterdiği fotoğrafları ise sosyal modada çok konuşuldu. NBC Universal şirketinin yöneticilerinden Mike Sington’un Twitter üzerinden yaptığı paylaşımsa yeni bir tartışmayı başlattı.

Brown’ın iki fotoğrafını paylaşan Sington, fotoğrafların altına “Millie Bobby Brown gözlerimizin önünde büyüyüverdi (13 yaşında!)” yazdı. Sington’a ilk tepki gösterenler arasında eski bir çocuk yıldız olan Mara Wilson vardı. Kendi deneyimlerinden hareketle Sington’a tepki gösteren Wilson, “Ben çocukken bana tehdit oluşturan insanlar Hollywood’dakiler değil yetişkin erkek fanlardı. 13 yaşındayken tanımadığınız bir adamın vücudunuz hakkında –olumlu ya da olumsuz- yorum yapması hiç de iyi hissettirmiyor” dedi.

Ünlü şarkıcı Britney Spears’ın 17 yaşındayken iç çamaşırlarıyla Rolling Stone dergisinin kapağı olması ya da Miley Cyrus’un 15 yaşındayken Vanity Fair dergisine çıplak poz vermesi gibi örnekler üzerinden, çocuk yıldızların bir cinsellik objesi gibi kullanılması tartışması defalarca yapıldı. Şimdiyse çocuk yıldızların istismarına ilişkin tartışmanın yeni öznesi Millie Bobby Brown oldu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.