Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsmail Saymaz: “Devlet, IŞİD’e yönelik halkayı geniş tutarak önleyici operasyonlar yapıyor”

IŞİD’in Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına ilişkin 42’si tutuklu, 4’ü firari 46 sanığın yargılandığı dava bugün Silivri’de başlıyor. Son günlerde yapılan IŞİD operasyonlarında da 143 kişi gözaltına alındı. Atatürk Havalimanı saldırısına dair hazırlanan iddianamede 207 kişi müşteki sıfatıyla davaya katılacak, duruşmalar 4 gün sürecek. Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda 46 kişi hayatını kaybetmiş, 163 kişi yaralanmıştı.

IŞİD’in Atatürk Havalimanı’ndaki saldırısına ilişkin dava bugün başlıyor. İsmail Saymaz saldırganların zaten öldüğünü dile getirirken “Davada onlara lojistik sağlayanlar var. IŞİD’in diğer muhacir yapıları yargılanıyor. Sanıklar arasında Kafkas ağırlıklı militanlar var, Fatih’te ev tedarik edenler var” dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 262 sayfalık iddianamede şüpheliler ‘Örgüte üye olmak’, ‘Anayasa’yı ihlal’, ‘Tasarlayarak adam öldürme’, ‘Mala zarar vermek’ suçlarından yargılanıyor. Sanıklar hakkında 46’şar kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

İddianamede ayrıca eylemcilerin taksiyle havalimanına geldikleri ve intihar bombacısı Vadım Osmanov ve Rakhım Bulgarov’un, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katında polisin şüphelenmesi üzerine üzerlerindeki bombayı patlattığı kaydediliyor. Saldırganların olaydan önce üç kez de havalimanına gelerek keşif yaptıkları belirtiliyor.

İsmail Saymaz, son günlerde artan IŞİD operasyonlarına dair ise “Rakka’nın düşmesiyle Türkiye’ye dönüşler başlayacak ve kendilerine bir mecra arayacaklar. Burada bir fırsat kollayacaklar. Devlet bunları göz önünde bulundurmaya çalışıyor. Bu operasyonları da halkayı geniş tutarak önleyici operasyonlar olarak görüyorum” dedi.

Geçtiğimiz gün İstanbul, Adana, İzmir ve Trabzon’da IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonlarda örgüt üyesi olduğu iddia edilen 109 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul’da da dün 6 ilçede 34 yabancı uyruklu kişi gözaltına alındı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.