Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıdemli istihbaratçılar uyardı: “Putin, Trump’ı parmağında oynatıyor”

ABD’nin iki eski istihbarat şefi, Donald Trump’ın ABD için bir tehlike oluşturduğunu çünkü “Rusya’nın oyuncağı olmaya açık” olduğunu söyledi.

ABD’nin Ulusal İstihbarat eski Direktörü James Clapper ve CIA eski Direktörü John Brennan, Trump’ın bu iki istihbarat şefini “siyaseti heklemekle” suçlaması üzerine sert açıklamalar yaptı. CNN’e konuşan Brennan, “Öncelikle bizim için ‘siyaseti hekliyorlar’ demesinin sebebi, yapılan istihbarat değerlendirmesini gayrimeşru göstermek. Yayınlanan rapora doğrudan karşı çıkmayarak ve Putin’e açıkça ‘Bunun sorumlusunun sen olduğunu biliyoruz’ demeyerek Putin’e hareket alanı veriyor” dedi.

Trump’ın Başkan seçilmesinden sonra Ulusal İstihbarat Direktörlüğü görevinden istifa eden Clapper ise yine CNN’e yaptığı açıklamada “Bence Putin, Trump’ın egosuna hitap edecek şekilde davranıyor ve onun güvensizlikleriyle oynuyor. Evet, hem Çinlilerin hem de Rusların onunla [Trump’la] oynadıklarını düşünüyorum” dedi.

Cumartesi günü, Özel Müfettiş Robert Mueller’in yürüttüğü soruşturma ve Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Mueller’in “Demokratların uydurduğu yapay bir işi yürüttüğünü” söylemişti. Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesi hakkında da konuşan Trump, “Putin beni her gördüğünde ‘Ben yapmadım’ diyor ve ona gerçekten inanıyorum” demiş, bu açıklaması ise tepki çekmişti.

Trump’ın Clapper ve Brennan’a saldırmasının sebebiyse bu iki eski istihbarat şefinin geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan bir istihbari ortak görüş raporuna destek vermeleri oldu. CIA, NSA ve FBI’ın gizliliği kalkan ortak raporu Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale etmiş olduğu yönünde ortak görüş belirtiyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.