Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. İştar Gözaydın, Oslo Üniversitesi’nin insan hakları ödülüne layık görüldü

Prof. Dr. İştar Gözaydın, Oslo Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi’nin Lisl ve Leo Eitinger İnsan Hakları Ödülüne layık görüldü. Yurtdışına çıkış yasağı bulunan Gözaydın, ödül törenine bugün Sykpe ile katılacak. 

Prof. Dr. İştar Gözaydın, 20 Aralık 2016’da gözaltına alınmış, ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi’nde ders vermesi gerekçe gösterilerek “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla 27 Aralık’ta tutuklanmıştı. Gözaydın 30 Mart’ta İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Yasak sebebiyle Gözaydın bugünkü ödül törenine katılamayacak. Skype üzerinden bağlanacağı tören bugün Oslo saatiyle 18.00, Türkiye saatiyle 20.00’da başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.