Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pentagon: “Irak’ta, IŞİD’in üst düzey isimlerinden Yusuf ve Ömer Demir kardeşler öldürüldü”

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, 26 Ekim’de, Irak’ta El Kayim yakınlarında düzenlenen hava saldırısında, IŞİD’in üst düzey yöneticilerin, Yusuf ve Ömer Demir kardeşlerin öldürüldüğünü açıkladı. Dillon’un açıklamasına göre Yusuf Demir, örgütün medya sorumlusu, kardeşi Ömer ise, IŞİD’in Avrupa ve Ortadoğu ile ilişkilerinin koordinatörüydü.
Aynı açıklamada, koalisyonun 3 Kasım günü, Suriye’de Mayadin yakınlarında düzenlediği hava saldırısında IŞİD’in üst düzey yetkililerinden Ebu Yazin’in; iki gün sonra, yine Suriye’de Elbu Kemal yakınlarındaki hava saldırısında ise, dış operasyon sorumlularından Abdullah Hajjaou’nun öldürüldüğü belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.