Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Leonardo da Vinci’nin “Salvator Mundi” adlı eseri 450.3 Milyon Dolar’a satıldı!

Leonardo da Vinci’nin  “Salvator Mundi” adlı eseri 19 dakika süren zorlu müzayedenin ardından, tam 450.3 milyon dolar ödeyen yeni sahibinin oldu. “Salvator Mundi” böylece Mayıs 2015’te yılı Picasso’nun “Cezayirli Kadınlar” adlı tablosunun 179.4 Milyon Dolarlık rekorunu da kırmış oldu. Eseri satın alan isim  açıklanmadı.

Ekran Resmi 2017-11-16 10.07.28

New York’taki Christie’s Müzayede Evinde düzenlenen açık arttırmada önce 10 milyon dolarlık arttırımlarla 225 Milyon Dolar’a  ulaşan eser için daha sonra 5’er milyon Dolarlık artışlarla 260 Milyon Dolar önerildi. Müzayede bundan sonra biraz hız keserek İkişer milyon dolarlık arttırımlar ile devam ederken sonlara doğru Christies’in Savaş sonrası ve modern sanatlardan sorumlu eş başkanı Alex Rotter’in telefonla temsil ettiği adı açıklanmayan alıcının 2 yüksek arttırımı ile eserde 450.3 milyon dolarlık rakama ulaşıldı.

“Salvator Mundi” sanat piyasasında yeni bir rekora ulaşsa da eserin gerçekliği konusunda şüpheler uzun süredir konuşuluyor.  1490 yılında üretildiği tahmin edilen eseri çok uzun süre boyunca sanatçının bir öğrencisinin yaptığı düşünülürken 2011 yılında eserin Leonardo da Vinci’ye ait olduğu ortaya çıkmıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.