Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zarrab davasında hakim erteleme kararı verdi

Reza Zarrab ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada bugün yapılması planlanan jüri seçimi 27 Kasım’a ertelendi.

Davanın hakimi Richard Berman başkanlığında savcı, sanıklar ve avukatların katıldığı ve gazetecilerin dahi alınmadığı 2 saatlik kapalı oturumda alınan karara göre, jüri seçimi 27 Kasım’da tamamlanamazsa, prosedür 28 Kasım’daki oturumda tamamlanacak. Ve hemen ardından davanın esastan görüleceği jürili yargılamaya başlanacak.

Ertelemenin nedenine ilişkin bir bilgi verilmedi. Ancak delillerle ilgili itirazların görüşüleceği son oturumun yarın yapılacağı belirtildi. Öte yandan Atilla’nın savunma ekibine yeni bir avukatın daha ilave edildiği, Todd Harrison isimli avukatın salı günü gerçekleştirilecek olan son hazırlık oturumuna katılacağı bildirildi. Öte yandan Atilla’nın avukatı Victor Rokko jürili duruşmanın en geç iki hafta içinde başlayacağını söyledi.

Söz konusu dava kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, eski Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da yargılanacak.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.