Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dolar/TL’den yeni rekor geldi, Merkez Bankası müdahale etti

Dolar/TL’deki artış bu sabah itibariyle hızlanarak devam ediyor. Dün 3,93 seviyesine kadar çıkan dolar/TL,  sabah saatlerinde %1 artışla 3.97 seviyesini de aşarak tarihi zirve seviyeye yükseldi. (Eski rekor: 12 Ocak’ta 3,9422) Lira, Bloomberg’in izlediği 24 gelişen ülke para birimi arasında en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Euro da tıpkı dolar gibi TL karşısında yeni rekorlara imza atıyor. Euro/TL  4.6755 TL’ye çıktı ve yeni bir rekor kırdı. Diğer taraftan bir rekor da 5.2752 ile sterlinde görüldü.

Merkez Bankası müdahale etti

TL’de yaşanan hızlı değer kaybının sürmesi Merkez Bankası’nın (MB) müdahalesini kaçınılmaz kıldı. MB, bankaların borç alabilme limitleri gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürdü, gündüz işlemlerde ise iki katına çıkardı. MB’nin tüm fonlamayı geç likidite penceresinden (GLP) yapacak olması faizleri 25 baz puan artırdığı anlamı taşıyor.

 MB’nın bu hamlesinin ardından sonra dolar/TL 3.95 ve euor/TL 4.64 seviyelerine geriledi.

 Screenshot_9

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.