Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sırp Komutan Ratko Mladiç’e müebbet hapis cezası verildi

Hollanda’nın Lahey kentindeki Eski Yugoslayva Uluslararası Ceza Mahkemesi, eski Sırp komutan Ratko Mladiç’e soykırım, insanlığa karşı suç ve savaş kanunlarını ihlalden müebbet hapis cezası verdi. Mladiç’in insanlığa karşı suç işlediği yönünde karar veren mahkeme, Mladiç’in soykırım yaptığını vurguladı. Mahkeme, Mladiç’in Srebrenitsa’daki Boşnak Müslüman nüfusu yok etmeyi amaçladığını ifade etti.

Bosna Savaşı sırasında Sırp askerlerin komutanlığını yapan Bosnalı Sırpların komutanı Ratko Mladiç yaklaşık 16 yıl saklandıktan sonra 2011’de Sırbistan’da yakalanmıştı. Ratko Mladiç, 1995’te Sırp güçlerince 8 binden fazla Boşnak sivilin öldürüldüğü Srebrenitsa katliamı da dahil 11 suçtan yargılandı.

Eski Yugoslayva Uluslararası Ceza Mahkemesi, daha önce de Srebrenitsa katliamının siyasi sorumlularından Radovan Karaciç’i 40 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Slobodan Miloşeviç ise 2006’da Lahey’de yargılanırken hayatını kaybetmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.